Biberli ekmek
Pul bibere kaynar suyu ilave edip, bir gece dinlendirin ve süzün. Pul biber, zeytinyağının yarısı, soğan ve domatesi harmanlayın. Ekmek hamurunu 12 parçaya bölün, her birini zeytinyağı ile yağlayıp, 1-2 kez yoğurun. Hamurların üzerine parmak uçlarınızla bastırarak 10 cm. çapında hamurlar yapın ve yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Hamurların üzerine biberli harç sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
12 adet
* 2 adet ekmek hamuru
* 1/2 kg. pul biber
* 400 ml. su (kaynar)
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 2 adet soğan (ince kıyılmış)
* 4 adet domates (rendelenmiş)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 4 çorba kaşığı susam
|