|
|
Lezzet Güneşi
Hamurlu meyve Erik, su ve şekeri 5 dakika kaynatıp, süzün. Suyunu ayırın. Elma, portakal kabuğu rendesi ve ayırdığınız erik suyunu karıştırarak kaynama noktasına getirin ve kapağı kapalı olarak, hafif ateşte ara ara karıştırarak 5 dakika kaynatın. Erikleri ilave edip, 1,5 lt. kapasiteli bir fırın kabına koyun. Bir kaba unları eleyip, esmer şeker ve tereyağını ilave edin ve yedirin. Yumurta ve sütü ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız hamurdan, fırın kabındaki erikli karışımın kenarlarına kaşık kaşık koyup, üzerine tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri açık olarak, yaklaşık 30 dakika pişirin.
6 kişilik
* 750 gr. kırmızı erik (2'ye bölünüp çekirdekleri çıkartılmış)
* 1/2 su bardağı tozşeker
* 1/2 su bardağı su
* 1 adet orta boy elma (dilimlenmiş)
* 1/2 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş)
* 1 su bardağı kekun
* 1 kahve fincanı un
* 2 çorba kaşığı esmer şeker
* 20 gr. tereyağı (doğranmış)
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 2 çorba kaşığı süt
* 1/4 tatlı kaşığı tarçın
|