|
|
|
|
|
|
Porseleni elde yıkayın gümüşü parlatın
İşte size mutfak eşyalarınızı uzun süre kullanmanın ipuçları: Gümüşlerinizi pamuklu kumaşla temizleyin, çelik eşyaları uzun süre suda bekletmeyin. Kristalleri dolaba yerleştirirken de arada mesafe bırakmayı unutmayın.
Porselen * Porselenlerinizi ateşle direk temas ettirmeyin. Çünkü ateş porselen üzerinde şok etkisi yaratır ve kırılmasına neden olur.
* Porselenlerinizi derin dondurucuya koyabilirsiniz ancak dondurucudan çıkartığınız malzemenizi oda sıcaklığında bir süre bekletmeden fırına koymayın.
* Metal çatal ve bıçaklar, porselenin üzerinde iz bırakabilir.
* Porselenlerin üzerinde kalan çay ve kahve lekelerini porselen temizleme tozu ya da diş temizleme tozu yardımıyla çıkarabilirsiniz.
* Yıkama sırasında sıvı veya krem temizlik ürünleri kullanmayı tercih edin. Çünkü sert temizlik maddeleri ve tel porselenlerinize zarar verir.
* Kurumuş yemek artıkları, porselenlerinizin dekorlarının zedelenmesine sebep olabilir. Bu yüzden yıkama işlemini yemek artıkları kurumadan yapın.
* Eğer porselenlerinizin desenleri altın rengindeyse bulaşık makinesi yerine elde yıkayın.
* Kullandığınız su yüksek oranda kireç içeriyorsa, takımlarınızı kireç önleyici bir deterjanla yıkayın.
* Tabak ve fincanlarınızı üst üste koyarken aralarına ince bir kağıt yerleştirin. Çünkü tabağın altındaki sırsız kenar hamuru, sır ve altın dekorları zedeleyebilir.
Kristal * Kristalleriniz daima sıvı bulaşık deterjanıyla yıkayın. Yıkama sırasında kristallerin çizilmemesi için elinizdeki yüzükleri de çıkarın.
* Ağız kısımları bardakların en ince ve en hassas kısımları olduğu için bardakları ters çevirmeyin.
* Kristallerinizi dolaba yerleştirirken parçaların arasında mesafe bırakın. Çünkü kristaller yüksek sıcaklıkta genleşip diğer parçalara değerek kırılabilir.
Gümüş * Gümüş, oksitlendiği ve karardığı için saklanmaya uygun değildir. Bu yüzden gümüşlerinizi sık sık kullanın.
* Gümüşlerinizi saklamak istediğinizde yassı ve kumaş kaplı kutuları tercih edin. Böylece aksesuvarlarınızı, toz ve kararmaya neden olan diğer kükürt kaynaklarından korumuş olursunuz.
* Gümüşlerinizin rengini ve parlaklığını koruması için pamuklu bir kumaş ile temizleyin.
* Gümüşlerinizi kalorifer gibi ısı kaynaklarından uzak tutun.
* Gümüşlerinizi cilalarken aşındırmayan bir bez veya doğal kılları olan bir diş fırçası kullanın.
* Gümüşlerinizi sıvı deterjan kullanarak sıcak suda yıkayın. Bulaşık makinesi yerine elde yıkamayı tercih edin. Eğer bıçaklarınızın ağzı paslanmaz çelikten yapılmış ise diğer gümüşlerinizle birlikte yıkamayın. Çünkü üzerlerinde siyah noktalar oluşabilir.
* Bulaşık makinesi kullanmak zorunda kalırsanız gümüşlerinizi yemek takımlarınızın uzağına yerleştirin ve makine kurutma programına geçmeden eşyalarınızı makineden çıkarın.
* Tuz da gümüşün oksitlenmesine sebep olur. Eğer sürekli kullanmıyorsanız, tuzluk ve biberliklerinizin içini kaldırmadan önce boşaltın.
Çelik * Çelik takımlarınızı leke olmaması için uzun süre suda bekletmeyin. Temizliği sıcak ve köpüklü suyla yapın.
* Eğer bulaşık makinesinde yıkayacaksanız yumuşak bir deterjan kullanın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|