Lezzet Güneşi
Kaymaklı keşkek Unu bir kaba eleyip, tablet tavuk bulyon ve tereyağını yedirin. Patates cipsi, yumurta sarısı ve 3 çorba kaşığı süt ilave edip, karıştırın. Unlu bir yüzeyde pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurup, üzerini kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki adet streç arasına koyup, 5 mm. kalınlığında açın ve 5 cm. çapında daireler kesin. Hazırladığınız hamurları yağlanmış tepsiye aralarında 2'şer cm. aralık bırakarak dizin. Üzerlerine fırça ile kalan sütü sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
* 2 su bardağı un * 1 adet küçük boy tablet tavuk bulyon (dövülmüş) * 60 gr. tereyağı * 1 su bardağı patates cipsi (dövülmüş) * 1 adet yumurtanın sarısı * 4 çorba kaşığı süt (yaklaşık olarak) o2 çorba kaşığı susam
|