Peynirli patlıcan
Patlıcanları 4 cm'lik halkalar şeklinde kesin. Her bir patlıcan halkasını kopmamalarına dikkat ederek ikiye bölün. Üzerlerine tuz ve su serpip, bir süzgece koyun, 15 dakika bekletin.Yıkayıp, süzdükten sonra iyice kurulayın. Maydanoz, lor peyniri ve yumurta sarısını ezerek iyice karıştırın. Patlıcanların arasını bu harç ile doldurun. Kızgın yağda patlıcanların her iki yüzü altın sarısı oluncaya kadar kızartın, havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak servis yapın.
* 6 adet kemer patlıcan (alaca soyulmuş) * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 250 gr. lor peyniri * 1 adet yumurta sarısı oSıvıyağ (kızartmak için) * Tuz
|