kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Peynirli patlıcan

Lezzet Güneşi

Güz güneşi
Pankek için un, karbonat ve tuzu bir kaba eleyin. Başka bir kapta krema, mısır, yumurta, parmesan ve adaçayını çırpıp, yavaş yavaş una ilave edin ve koyu bir hamur hazırlayın. Teflon tavada bir tatlı kaşığı yağ ısıtın, hazırladığınız karışımdan küçük bir kahve fincanı döküp, hamurların her iki taraflarını 2- 3'er dakika pişirin. Tavadan aldığınız pankeklerin üzerlerine örterek sıcak tutun. Hindi madalyonları sarmısakla iyice ovun, üzerlerine adaçayı ve tuz serpin. Bir tatlı kaşığı yağı ısıtın, etlerin her bir yüzünü önce hızlı ateşte 2-3 dakika, ardından da orta ateşte arzu ettiğiniz kıvama kadar pişirin. Üzerini kapatıp, 5 dakika dinlendirin. Kalan yağı ısıtın, ıspanakları katın ve karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Balsamik sirkeyi ilave edip, harmanlayın. Servis tabaklarına sotelenmiş ıspanaktan koyup, üzerlerine etleri paylaştırıp tavada kalan sosu etlerin üzerine gezdirin. Adaçaylı pankeklerle birlikte servis yapın.

* 4 adet hindi madalyon
* 1 diş sarmısak (uzunlamasına ikiye kesilmiş)
* 1 çorba kaşığı adaçayı yaprağı (ince doğranmış)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı o500 gr. ıspanak (sadece yaprak, iri doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı balsamik sirke

Adaçaylı pankek:
* 1,5 su bardağı kekun
* 1/2 çay kaşığı karbonat
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1 çay bardağı krema
* 1 su bardağı mısır (konserve, süzülmüş)
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 25 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı adaçayı (ince doğranmış) o50 gr. tereyağı (doğranmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 25-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 24-10-2005
 Kaymaklı güllaç   / 23-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 17-10-2005
 Piliç avcı kebabı   / 16-10-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Cevahir ne işmiş, yürü yürü ayaklar şişmiş
Şişli'nin...
HAKAN & UTKU
Dünyadışı varlıklar aramızda dolaşıyor
ZEKERİYA BEYAZ:...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Güz güneşi
Pankek için un,...
Uykusuzluk ve stres yağlanmayı artırır
Uykusuzluk ve stres yağlanmayı artırır
Ergenlik çağına gelinceye kadar herkesin cildi yağ ve nem dengesi...
Çocuklara aşamalı check-up
Çocuklara aşamalı check-up
Bebek ve çocuklar, en az beş yaşına kadar düzenli olarak çocuk...
Emel'in klibine sosyetik konuk
Emel'in klibine sosyetik konuk
Popçu Emel Müftüoğlu, 'Zorlama' isimli şarkısının klibinde, İzmirli...
Bu ilişki ciddi!
Bu ilişki ciddi!
Ünlü işletmeci Metin Fadıllıoğlu'nun güzel ve başarılı kızı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.