|
|
Lezzet Güneşi
Güz güneşi Pankek için un, karbonat ve tuzu bir kaba eleyin. Başka bir kapta krema, mısır, yumurta, parmesan ve adaçayını çırpıp, yavaş yavaş una ilave edin ve koyu bir hamur hazırlayın. Teflon tavada bir tatlı kaşığı yağ ısıtın, hazırladığınız karışımdan küçük bir kahve fincanı döküp, hamurların her iki taraflarını 2- 3'er dakika pişirin. Tavadan aldığınız pankeklerin üzerlerine örterek sıcak tutun. Hindi madalyonları sarmısakla iyice ovun, üzerlerine adaçayı ve tuz serpin. Bir tatlı kaşığı yağı ısıtın, etlerin her bir yüzünü önce hızlı ateşte 2-3 dakika, ardından da orta ateşte arzu ettiğiniz kıvama kadar pişirin. Üzerini kapatıp, 5 dakika dinlendirin. Kalan yağı ısıtın, ıspanakları katın ve karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Balsamik sirkeyi ilave edip, harmanlayın. Servis tabaklarına sotelenmiş ıspanaktan koyup, üzerlerine etleri paylaştırıp tavada kalan sosu etlerin üzerine gezdirin. Adaçaylı pankeklerle birlikte servis yapın.
* 4 adet hindi madalyon * 1 diş sarmısak (uzunlamasına ikiye kesilmiş) * 1 çorba kaşığı adaçayı yaprağı (ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı o500 gr. ıspanak (sadece yaprak, iri doğranmış) * 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
Adaçaylı pankek: * 1,5 su bardağı kekun * 1/2 çay kaşığı karbonat * 1/4 çay kaşığı tuz * 1 çay bardağı krema * 1 su bardağı mısır (konserve, süzülmüş) * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 25 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı adaçayı (ince doğranmış) o50 gr. tereyağı (doğranmış)
|