Lezzet Güneşi
Peynirli lokma Un, toz acıbiber, şeker, parmesan peyniri ve cheddarın yarısını karıştırın. Sütü karıştırarak ilave edip, yapışkan bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru unlu bir yüzeyde pürüzsüzleşinceye kadar yoğurup, elinizle 2 cm. kalınlığında yassılaştırın. 3,5 cm. çapında bir kalıpla daireler kesin. Kestiğiniz hamurları 20 cm. çapında, hafif yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye dizin. Hamurların üzerine fırça ile tereyağı sürüp, kalan cheddar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Taze soğanla tereyağını iyice karıştırın. Peynirlerle birlikte ılık olarak servis yapın.
* 2,5 su bardağı kekun * 1/4 tatlı kaşığı toz acıbiber * 2 tatlı kaşığı tozşeker * 25 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş) * 120 gr. cheddar peyniri (iri rendelenmiş) * 1,5 su bardağı süt * 40 gr. tereyağı (eritilmiş) Taze soğanlı tereyağı * 60 gr. tereyağı (yumuşatılmış) * 1 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
|