Mutfakta Lezzet Güneşi
Abant usulü kuzu 2çorba kaşığı margarini tavaya alın. Erittikten sonra ince ve uzun bir şekilde kesilmiş kuzu etini tavaya aktarın. Üzerine yeterince tuz ve karabiber serpin. Tahta bir kaşıkla çevirerek, kavurun. Sonra üzerine, yine ince ince doğradığınız mantarları, yeşil soğanı, ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Birkaç dakika pişirin. Sonra hazırladığınız harcı yarım yufkaya sarın. Üzerine 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesini serpin. Son olarak üzerine bir dilim domates ve biberi yerleştirin. Orta ısılı fırında yufka kızarana dek pişirip, servis yapın.
* 200 gram kuzu eti * 2 çorba kaşığı margarin * 1 adet yeşil soğan * 4-5 adet mantar * 2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu * Yarım yufka * Tuz, karabiber Üzerine: * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi * 1 dilim domates * 1 adet biber
Brownie Yağ, şeker, vanilya ve tuzu karıştırın. Yumuşayıncaya kadar yoğurun. Yumurtaları teker teker ekleyin. Unu, kabartma kozunu, kakaoyu ve cevizi ekleyerek yoğurmaya devam edin. Aliminyum folyo ile kapladığınız fırın tepsisine hazırladığınız karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından aldığınız keki küçük kareler halinde kesin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı kekin üzerinde gezdirin ve servis yapın.
* 1 bardak şeker * 125 gram margarin * 3 yumurta * 1,5 su bardağı un * 3 çorba kaşığı kakao * Yarım su bardağı bütün ceviz * 1 paket vanilya * 1 paket kabartma tozu * 100 gram çikolata
Isırganlı gözleme Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Soğanı sıvıyağda pembeleştirin. Isırganın yapraklarını yıkayıp, küp doğranmış soğana ilave edin. Arada bir karıştırın. Isırgan pörsüdüğünde tuz ve patates rendesini ekleyip, karıştırın. Ateşten alın. Peynir ve yumurtayı da ekleyip karıştırın. Yufkaların ortasına bu malzemeyi ayrı ayrı yayın. Her yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça gibi kapatın. Kare şekli alan yufkaları çok az yağlanmış teflon tavada veya sac üzerinde arkalı önlü pişirin. Dörde keserek, soğutmadan servis yapın.
* 3 adet haşlanmış patates * 1 adet soğan * Yarım çay bardağı sıvıyağ * 250 gram ısırgan otu * 3 adet yufka * 50 gram beyaz peynir ve çökelek * 1 adet yumurta * Tuz
|