kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Abant usulü kuzu
2çorba kaşığı margarini tavaya alın. Erittikten sonra ince ve uzun bir şekilde kesilmiş kuzu etini tavaya aktarın. Üzerine yeterince tuz ve karabiber serpin. Tahta bir kaşıkla çevirerek, kavurun. Sonra üzerine, yine ince ince doğradığınız mantarları, yeşil soğanı, ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Birkaç dakika pişirin. Sonra hazırladığınız harcı yarım yufkaya sarın. Üzerine 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesini serpin. Son olarak üzerine bir dilim domates ve biberi yerleştirin. Orta ısılı fırında yufka kızarana dek pişirip, servis yapın.

* 200 gram kuzu eti
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 adet yeşil soğan
* 4-5 adet mantar
* 2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
* Yarım yufka
* Tuz, karabiber
Üzerine:
*
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
* 1 dilim domates
* 1 adet biber

Brownie
Yağ, şeker, vanilya ve tuzu karıştırın. Yumuşayıncaya kadar yoğurun. Yumurtaları teker teker ekleyin. Unu, kabartma kozunu, kakaoyu ve cevizi ekleyerek yoğurmaya devam edin. Aliminyum folyo ile kapladığınız fırın tepsisine hazırladığınız karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından aldığınız keki küçük kareler halinde kesin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı kekin üzerinde gezdirin ve servis yapın.

* 1 bardak şeker
* 125 gram margarin
* 3 yumurta
* 1,5 su bardağı un
* 3 çorba kaşığı kakao
* Yarım su bardağı bütün ceviz
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 100 gram çikolata

Isırganlı gözleme
Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Soğanı sıvıyağda pembeleştirin. Isırganın yapraklarını yıkayıp, küp doğranmış soğana ilave edin. Arada bir karıştırın. Isırgan pörsüdüğünde tuz ve patates rendesini ekleyip, karıştırın. Ateşten alın. Peynir ve yumurtayı da ekleyip karıştırın. Yufkaların ortasına bu malzemeyi ayrı ayrı yayın. Her yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça gibi kapatın. Kare şekli alan yufkaları çok az yağlanmış teflon tavada veya sac üzerinde arkalı önlü pişirin. Dörde keserek, soğutmadan servis yapın.

* 3 adet haşlanmış patates
* 1 adet soğan
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 250 gram ısırgan otu
* 3 adet yufka
* 50 gram beyaz peynir ve çökelek
* 1 adet yumurta
* Tuz

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Piliç avcı kebabı   / 16-10-2005
 Tavuklu kapama   / 15-10-2005
 Yalancı tavuk göğsü   / 14-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 13-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 12-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 11-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 10-10-2005
 Karnıyarık böreği   / 09-10-2005
 Kıymalı lazanya   / 08-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 07-10-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Ramazan geldi, Sultanahmet şenlendi
Ocakbaşı...
HAKAN & UTKU
Kuş gribi diyalogları
- Başlatma kuş gribine Şeyda!...
AHMET UMİT
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi... (15)
Başından beri...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Abant usulü kuzu
2çorba...
Bu senenin grip virüsü Kaliforniya'dan yola çıktı!
Bu senenin grip virüsü Kaliforniya'dan yola çıktı!
Gripten korunmanın tek ve en iyi yolu; her yıl düzenli olarak...
İbo da single çıkaracak
İbo da single çıkaracak
Müzik piyasasında albüm satışlarının düşmesi, İbrahim Tatlıses'i de...
Robin S. Sharma İstanbul'a geliyor
Robin S. Sharma İstanbul'a geliyor
"Ferrari'sini Satan Bilge" kitabının yazarı Robin S. Sharma, imza...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.