Kış türlüsü
İFTAR
Tencereye sıvıyağı alıp, üzerine etleri ekleyin. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar kavurun. Patatesleri soyun. Soğanı küp küp doğrayın. Soğanı ve dilimlenmiş havucu pişmekte olan etlere ekleyerek, 2 dakika daha kavurun. Etlerin üzerine 2 parmak aşacak kadar sıcak su ilave edin. Etleri, hafifçe yumuşayana dek pişirin. Sonra küp doğranmış patatesleri, kerevizleri ve bezelyeleri ekleyip, tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin.
* Yarım çay bardağı sıvıyağ * 350 gram kuşbaşı dana eti * 2 adet patates * 1 adet soğan * 1 adet havuç * 1 adet kereviz * 100 gram bezelye * Tuz, karabiber
|