Mantar çorbası
İFTAR
Mantarları boyuna ince ince dilimleyerek tencereye alın. Limon suyunu mantarların üzerine ekleyeyin. Su ilave edin ve mantarlar yumuşayana dek haşlayın. Ayrı bir tencereye tereyağını eritin, unu ilave edin. Un çok hafif pembeleşmeye başladığında sütü azar azar karıştırarak ekleyin. Mantarları haşlama suyu ile birlikte ekleyin, ağır ateşte ve sürekli karıştırarak pişirin. Didiklenmiş tavuk etlerini de kattıktan sonra tuzunu koyun. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
* 250 gram mantar * Dörtte bir limon * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1,5 çorba kaşığı un * 1 su bardağı süt oYarım demet dereotu, tuz * 100 gram haşlanmış tavuk göğsü eti
|