|
|
Beyrut Moda Haftası'nda Türk modası
Dört yıldır Türk modacıları Lübnan pazarıyla tanıştıran Türkel Fuarcılık, 25 firma ve Türk mankenlerle Beyrut'a çıkarma yaptı.
Bir dönem dünya ticaret ve sanayi devlerinin gözbebeği olan, dünya sosyetesinin tüm görkemiyle buluştuğu efsane kent Beyrut, 27-30 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Beyrut Moda Haftası'na evsahipliği yaptı. Türkiye katılımı Türkel Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen "BEIRUT FASHION 2005" fuarının açılışı Lübnan Turizm Bakanı Joseph Sarkis, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İrfan Acar, 2005 Lübnan Güzeli Nadine Njeim ve fuarın organizatörü Ammar Houri tarafından yapıldı.
NEDEN LÜBNAN? Fuara Türkiye'den bay-bayan-çocuk hazır giyim, triko-örme giyim, abiye giyim sektörlerinde faaliyet gösteren 25 firma katıldı ve 2006 kreasyonlarını Lübnanlı alıcıların beğenisine sundu. Fuar esnasında düzenlenen defilelerde Tuğba Karaca, Hande Subaşı, Nur Gümüşdoğrayan, Şebnem Schaeffer, Bilge Kara, Zeliha Çal, Alona Kral, Ceylan Saner, Ece Gürsel, Özge Ulusoy, Ece Sükan, Tuğçe Güder, Şebnem Sürücü, Burçin Enginay, Çağrı Davutoğlu, Ayşegül Sönmez ve Çağla Doğanbaş gibi ünlü mankenler görev aldı. Defilelerin koreografilerini Uğurkan Erez hazırladı. Lübnan Ortadoğu'nun merkezinde önemli bir konuma sahip, Avrupai bir ülke. Kişi başı 4 bin 200 dolarlık ulusal gelirinin yanı sıra eğitim düzeyi ve alım gücü yüksek bir nüfus potansiyeli var. Mağazaların çoğunda dünya markaları satılıyor. Alışverişi ve modayı seven halk, uluslararası ticaret fuarlarına yoğun ilgi gösteriyor. Bu ilgi tekstil fuarlarında daha da yoğunlaşıyor. 4 yıldır Lübnan pazarını Türk firmalarıyla tanıştıran Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Işıl Yazgan, Lübnan'ın Türkiye için önemini şu sözlerle açıklıyor: "Arap ülkelerinin oluşturduğu serbest ticaret bölgesi, Lübnan'ı ülkemiz için cazip ve önemli bir konuma getirdi. Bu oluşum Lübnan üzerinden başlayıp diğer Ortadoğu ülkeleri ile birlikte 130 milyonluk bir kitleye ticari geçiş sağlayan büyük bir pazar. Lübnan ithal ettiği ürünlerin büyük bir bölümünü diğer Arap ve Körfez ülkelerine ihraç ediyor. Bu dış ticaret açısından önemli bir potansiyel."
GÜNAYDIN
|