Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Fırında incir İncirleri üst kısımlarından başlayarak, fakat dilimlerin birbirinden ayrılmamasına dikkat ederek 4'e kesip, hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ceviz, keçi peyniri, şeker ve limon kabuğunu krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız harçtan her bir incirin içine 1'er çorba kaşığı koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara konumunda, incirler ısınıncaya kadar yaklaşık 5 dakika tutun. Üzerlerine bal döküp, ılık olarak servis yapın.
(6 kişilik) * 12 adet incir (olgun) * 1 çay bardağı bütün ceviz (kavrulmuş, iri doğranmış) * 300 gr. keçi peyniri * 1 çorba kaşığı tozşeker * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) * 1 su bardağı bal
Burgerli kabak graten Isıtılmış 3 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağın yarısını 1 dakika karıştırarak soteleyin. Kabakların yarısını ilave edip, çok fazla karıştırmadan her iki yüzlerini hafifçe kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Fırın kabını 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp, hazırladığınız kabakların yarısını yayın. Taze soğan ve sarmısağı 3-4 dakika soteleyip, ayrı bir kaba alın. Burgerlerin her iki yüzünü hafifçe kızartın ve arzu ettiğiniz miktarda hardal sürün. Kabakların üzerine sotelediğiniz soğanların yarısını, burgerleri, kalan soğan ve kabakları yayın. 200 derece fırında 10 dakika fırınlayın.
(6 kişilik) * 1 paket piliç burger * 4 adet kabak (halka kesilmiş) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 adet taze soğan * 1 çorba kaşığı hardal (isteğe göre acı) * 1/2 demet taze nane (yapraklanmış)
|