|
|
Semizotu bohçası
Semizotlarını ayıklayıp, iri doğrayın. Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Mantarları ilave edip, 2-3 dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alın. Mantarlı harca semizotları ve kaşar peynirini ilave edip, harmanlayın. Etlere karabiber serpin. Uzunluğu 30 cm. olan 4 adet alüminyum folyo hazırlayın. Her bir folyoyu ikiye katlayıp, ortalarına etleri yerleştirin. Etlerin ortasına hazırladığınız harcı paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Alüminyum folyoyu da rulo yapılmış etin üzerine sıkıca sarıp, kenarlarını şeker paketleri gibi burarak kapatın. Hazırladığınız folyoya sarılı paketleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Etleri alüminyum folyodan çıkarın, arzu ederseniz domates dilimleri ve biberiyeyle süsleyerek sıcak servis yapın.
(4 kişilik) * 1 tabak hindi biftek * 1/2 demet semizotu * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) * 5 adet mantar (ince dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) * Tuz, karabiber
|