Lezzet Güneşi
Kikirdekli çorba Kuru soğanı ince ince doğrayıp, yağda pembeleştirin. Salça koyup, kavurun. Et suyuna ayıklanmış ve yıkanmış mercimekleri ilave edin. Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Un, sıvıyağ, tuz ve su ile yumuşak bir hamur hazırlayıp, açın. Açtığınız hamuru kare kare kesin, kesilen hamurun yarısını kaynayan çorbanın içine atın ve pişirin. Teflon tavada 1 tatlı kaşığı sıvıyağı ısıtın, kalan kare hamurları katıp, karıştıra karıştıra kızartın. Çorbanın üzerine nane yaprakları serpin. Çorbayı kızartılmış hamurlar ve sarmısaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
(8 kişilik) * 10 su bardağı et suyu * 1,5 su bardağı yeşil mercimek * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet orta boy soğan * 1 çorba kaşığı domates salçası * Nane * Sarmısaklı yoğurt Hamur için: * 2 su bardağı un * 1/2 çay bardağı sıvıyağ (1 tatlı kaşığı ayırın) * 1/2 çay bardağı su * Tuz
|