|
|
Balıklı krep
Yumurta, süt, un, kabartma tozu ve bir çorba kaşığı zeytinyağını iyice çırpın. 20 cm. çapındaki tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını koyup, kızdırın. Karışımdan bir kahve fincanı döküp, arkalı önlü kızartarak 4 adet krep hazırlayın. Tereyağı ile krepleri yağlayın. Balık etini soğanla birlikte 4-5 dakika soteleyin. Soya sosu ve diğer tüm malzemeyi katıp, harmanlayın. Hazırladığınız kreplere balıklı malzemeden koyarak kalınca sigara böreği şeklinde sarın. Ruloları önce suya batırın, ardından galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Veya bohça biçiminde sararak, yine önce suya batırıp, ardından galeta ununa bulayarak 180 derece kızgın fırında kızartın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
(4 kişilik) Krep malzemeleri: * 1 adet yumurta * 1 su bardağı süt * 1/2 su bardağı un * 1/2 çay kaşığı kabartma tozu * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 tatlı kaşığı tereyağı * Tuz İç malzemesi: * 300 gr. beyaz etli balık filetosu * 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı soya sosu * 8-10 sap dereotu (ince kıyılmış) * 8-10 sap maydanoz (ince kıyılmış) * 50 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş) * 10 adet mantar (ince doğranmış) * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kırmızıbiber 2 çorba kaşığı kapari * Tuz * Galeta unu (kızartmak için) * Sıvıyağ (kızartmak için)
|