Revani
Şerbet için şekeri ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip, ateşten alın. Soğuduktan sonra vanilyayı karıştırın. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Yumurtalar köpürünce; un, irmik, yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ilave edip, iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp, çekmesini bekleyin. Üzerini antepfıstığıyla süsleyip, servis yapın. (6 kişilik) * 3 adet yumurta * 3 kahve fincanı tozşeker * 3 kahve fincanı un * 3 kahve fincanı irmik * 3 kahve fincanı yoğurt * 2 kahve fincanı zeytinyağı * 1/2 adet limon suyu * 1/2 adet limon kabuğu rendesi * 1/2 paket kabartma tozu * 50 gr. antepfıstığı (iri kıyılmış, süslemek için) Şerbeti: * 500 gr. tozşeker * 2 su bardağı su * 2 çorba kaşığı limon suyu * 1/2 çay kaşığı vanilya
|