Palamut fırın
Zeytinyağının yarısı ile fırın kabını yağlayıp, domates halkalarını yerleştirin. Her bir domates halkasının üzerine bir balık dilimi koyup, karabiber serpin. Balık dilimlerinin üzerine önce defne yapraklarını, onların üzerine de yarım limon dilimlerini koyun. Soğanları balıkların arasına yerleştirin. Tuz serpip, kalan zeytinyağını malzemelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak, kırmızı soğan salatası ile servis yapın.
(2 kişilik) * 1 adet palamut (halka kesilmiş) * 1/2 kahve fincanı zeytinyağı * Domates (halka kesilmiş, balık dilimleri sayısında) * Defne yaprağı (balık dilimleri sayısında) * Limon (ince yarım ay kesilmiş, balık dilimleri sayısında) * 2 adet küçük boy soğan (piyaz doğranmış) * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz
|