Çayırlı
Zeytinyağında ızgara tavaların altını ve üstünü pembeleştirin. Üzerlerine havuçları ve taze soğanları koyun. Suyu ilave ederek 15 dakika pişirin. Ateşten indirir indirmez, kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi etlerin üzerine serpip, kapağını kapatın. 5-6 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
(6 kişilik) * 1 paket ızgara tava * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 çay bardağı taze soğan (3 cm. boyunda doğranmış) * 1 çay bardağı su (ılık) * 1 adet havuç (3 cm. boyunda parmak şeklinde doğranmış) * 2 çay bardağı maydanoz (ince kıyılmış) * 2 çay bardağı dereotu (ince kıyılmış) * 2 çay bardağı nane (ince kıyılmış) * Tane karabiber * Tuz
|