Meyveli puding
Su ve şekeri orta ateşte karıştırarak ısıtıp, ateşten alın. Meyveleri şuruba katıp, yavaşça karıştırın ve 10 dakika bekletin. Ekmeklerin kabuklarını kesin. Meyveleri delikli kaşıkla alıp, 6-7 dilim ekmeği şuruba batırın. Şuruplu ekmeklerle, 1.2 lt. kapasiteli çukur bir kasenin kenarlarını kaplayın. Meyvelerden 1 çorba kaşığı ayırıp, kalanını ekmekli kaseye koyun ve üzerlerine biraz şurup gezdirin. Kalan ekmek dilimleriyle üzerini kapatıp bastırın ve biraz daha şurup dökün. Yuvarlak uçlu bir bıçakla kenarlarını açarak, pudingi servis tabağına ters çevirin. Ayırdığınız meyveleri pudingin üzerine koyup, kalan şurubu dökün ve kremayla birlikte servis yapın. (6 kişilik) * 1/2 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı su * 1 kg. böğürtlen ve ahududu (taze veya şoklu) * 9 dilim ekmek (ince) * Krema (arzuya göre)
|