|
Sebzeli balık
Domates, zeytinyağı, şeker, sirke, sarımsak, tuz ve karabiberi fırın kabında karıştırıp, önceden ısıtılmış 210 derece fırında domatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Fasulyeleri arzu ettiğiniz kıvamda haşlayın. Balıkları ızgarada pişirin. Domatesli karışıma fesleğenleri katıp, balık ve fasulyelerle birlikte servis yapın. (4 kişilik) * 1 kg. beyaz etli balık filetosu * 12 adet orta boy domates (ikiye bölünmüş) * 2 tatlı kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı esmer şeker * 2 çorba kaşığı sirke * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 tatlı kaşığı tuz * 1/2 tatlı kaşığı karabiber * 500 gr. taze fasulye (küçük, temizlenmiş) * 10 adet fesleğen yaprağı
|