|
Böğürtlenli puf
Böğürtlen, limon kabuğu, şeker, limon suyu ve mısır nişastasını iyice karıştırıp, tereyağı ile yağlanmış 20 cm. çapında fırın kabına dökün. Başka bir kapta un, kabartma tozu, kakule ve tuzu harmanlayın. Kremayı ilave edip, karışım hamur olana kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru öbekler halinde böğürtlenli karışımın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. (4 kişilik) * 1 kg. böğürtlen (taze veya şoklu) * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) * 1 çay bardağı tozşeker * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1 tatlı kaşığı mısır nişastası * 120 gr. un * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1/2 çay kaşığı toz kakule * 500 ml. krema
|