|
|
Katlı patlıcan
Patlıcanlara fırça ile biraz zeytinyağı sürüp yumuşayıncaya kadar her iki taraflarını pişirin. Bir kısmını kağıt havlu üzerine tek sıra halinde yayın, üzerine 1'er sıra kağıt havlu, 1'er sıra patlıcan yayarak 2 sıra daha hazırlayın. En üste kağıt havlu koyarak biraz bastırın ve patlıcanlardaki fazla sıvıyı alın. Kırmızıbiberleri derili kısımları alta gelecek şeklide fırın tepsisine yerleştirin ve ızgarada yüksek ateşte 8 dakika pişirin. Çevirip 8-10 dakika daha pişirin ve fırından çıkartıp, 20 dakika dinlendirdikten sonra soyun. Soyduğunuz biberleri 2 adet kağıt havlu arasına tek sıra halinde yayıp, hafifçe bastırarak fazla suyunu çıkartın. Yumurtaları, biraz tuz ve karabiber serperek iyice çırpın. Patlıcanları üst üste getirmeden 20 cm. çapında bir kalıbın tabanına yuvarlak şekilde dizin. Kalıbın kenarlarını da taşırmadan patlıcan ile kaplayın. Patlıcanların üzerine sırasıyla fesleğenin üçte birini, peynirin üçte birini ve yumurtanın üçte birini yayın. Kalan malzemeleri de aynı sırayla yayıp, kalan yumurtayı dökün. En üste patlıcanları yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 70-80 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 30-40 dakika dinlendirip servis yapın.
(8 kişilik) * 4 adet patlıcan (boyuna 5 mm. kalınlığında dilimlenmiş) * Zeytinyağı * 2 adet etli kırmızıbiber * 8 adet yumurta * Tuz, karabiber * 15 çorba kaşığı fesleğen yaprağı * 300 gr. gravyer peyniri (rendelenmiş)
|