|
|
Lezzet Güneşi
Piliçli tartölet Etleri ufak lokmalar halinde doğrayın. Isıtılmış zeytinyağında soğanları 2-3 dakika hızlı ateşte soteleyin. Etleri ilave edip 5 dakika daha karıştırarak soteleyin. Mısır unu, karabiber ve muskatı ilave edip harmanlayın ve soğumaya bırakın. Hamuru hazırlamak için un, tereyağı ve zeytinyağını karışım ince ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar robottan geçirin. Robot çalışırken suyu ilave edin ve sert bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırın. Hamuru unlu bir yüzeyde 3-4 dakika daha yoğurun. Hamurun üçte birini ayırın, strece sarıp derin dondurucuya koyun. Kalan hamuru 6 eşit parçaya bölün, her bir parçayı unlu bir yüzeyde 14 cm. çapında açın. Yağlanmış 11 cm. çapında porsiyonluk tart kalıplarına yerleştirin. Piliçli harcı tart hamurlarının üzerine paylaştırın. Derindondurucudaki hamuru rendenin kalın kısmıyla piliçli harçların üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın.
(6 kişilik) * 250 gr. piliç ızgara tava kuşbaşı * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı mısır unu * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı muskat Hamuru: * 3,5 su bardağı un (elenmiş) * 90 gr. tereyağı * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 çay bardağı soğuk su
|