Yaz püresi
Patateslerin üzerine çıkıncaya kadar sıcak su ilave edin, su kaynayınca ateşi kısıp, patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcakken kabuklarını soyun ve hemen püre kıvamına gelinceye kadar çatalla ezin. Karıştırmaya devam ederek zeytinyağı ve limon suyunu katın. Dereotu, taze soğan, yumurta sarısı ve tuzu katıp, harmanlayın. Salatalık turşusu, kırmızı turp ve yumurta sarısıyla süsleyerek servis yapın.
* 500 gr. patates * 1 su bardağı zeytinyağı * 5 çorba kaşığı limon suyu * 1/4 demet dereotu * 4 sap taze soğan (ince kıyılmış) * 1 adet yumurta sarısı (katı haşlanmış, rendelenmiş) * 3 adet salatalık turşusu (küçük küp doğranmış) * 1 adet yumurta sarısı (kayısı haşlanmış) * 3 adet küçük boy kırmızı turp
|