Şakşuka
Patlıcanların üzerine tuz serpin, 30 dakika dinlendirip bol suyla yıkayın ve kurulayın. Kızgın yağda sırasıyla patates, kabak, patlıcan ve biberleri, her tarafları hafif sararıncaya kadar kızartın, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine çıkarın ve fazla yağlarını süzün. Isıtılmış zeytinyağında soğanları karıştırarak yumuşayıp, hafif sararıncaya kadar soteleyin, domatesleri ilave edin, karıştırarak 2-3 dakika kadar pişirin. Sarmısak, sirke, tuz, kızarttığınız patates, kabak ve patlıcanları katıp, harmanlayın. Üzerine biberleri serperek servis yapın.
(4 kişilik) * 1 adet patlıcan (küçük küp doğranmış) * 1 adet kabak (küçük küp doğranmış) * 1 adet patates (küçük küp doğranmış) * 2 adet yeşil biber (küçük küp doğranmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 2 adet domates (kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük küp doğranmış) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 çay kaşığı sirke * Tuz * Sıvıyağ (Kızartmak için)
|