|
|
Keçi peynirli tart
Un, tereyağı ve tuzu ince ekmek kırıntısı oluncaya kadar robottan geçirin. 3 çorba kaşığı suyu ilave edip, hamur hafif toplanmaya başlayıncaya kadar 2-3 dakika daha robotta karıştırın, gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha su ilave edin. Hamuru düz ve hafif unlu bir yüzeyde hafif sıkıştırarak toplayın, streçe sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki streç arasında 32 cm. çapında açın, strecin bir tanesini alın ve hamuru dikkatlice ters çevirerek yağlanmış 28 cm. çapında tart kalıbına dikkatlice yayın. İkinci streci de kaldırıp, hamuru tart kalıbının tabanına ve kenarlarına hafifçe bastırarak yerleştirin. Kenarlarındaki fazla hamurları kesin. Hamurun tabanına çatalla birkaç delik açın. Tart kalıbı ebadında yağlı kağıt kesin, hamurun üzerine yerleştirip, üzerine kurufasulye veya nohut koyarak hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Kağıt ve üzerindeki malzemeleri alıp, hafif kızarana kadar 15 dakika daha pişirin. Soğuyuncaya kadar dinlendirin. Yumurta, krema ve limon suyunu iyice çırpın. Gravyer peyniri ve taze soğanı katıp, harmanlayın. Keçi peynirlerini tart hamurunun üzerine yerleştirin, kremalı karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı renk oluncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. (4-6 kişilik) * 2,5 su bardağı un (elenmiş) * 7 çorba kaşığı tereyağı (soğutulmuş, kesilmiş) * 1/2 çay kaşığı tuz * 3-4 çorba kaşığı su (soğuk) * 3 adet yumurta * 1 su bardağı krema * 1 çorba kaşığı limon suyu * 120 gr. kars gravyeri (rendelenmiş) * 2 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 100 gr. keçi peyniri (3 kalın halka kesilmiş)
|