kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tezpişti tarifi
Patronun tezpiştisi unutulur mu?
Tezpişti tarifi

Tezpişti tarifi

4 adet yumurta
1 bardak sıvıyağ
1 bardak un
1 bardak tozşeker
3 bardak ceviz veya badem
2 portakal
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 bardak su

Şerbet:

2 bardak su
1 bardak portakal suyu
1 limonun suyu
1 bardak tozşeker

Yumurtaları çırpın, şekeri ilave edip yine çırpın. Unu, kabartma tozunu ve yağı ilave edip karıştırın. Portakalların kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sonra da sıkıp suyunu çıkarın. Portakal suyunu, kabuğunun rendesini ve suyu ilave edip tekrar bütün malzemeyi iyice karıştırın. En sonunda da soymuş olduğunuz bademleri veya cevizleri dövün ve karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve dibi yağlanmış bir tepsiye dökün. Orta ısıda fırında üstü koyuca bir kahverengiye dönüşünceye kadar pişirin. Fırından çıkınca sıcakken üstüne şerbeti dökün. Şerbetini önceden hazırlayın çünkü tezpiştinin üstüne dökeceğiniz vakit soğuk olması gerekiyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Yeni üreticiler rakıda standardı değiştirdi
 Tatlı rakıyı kadınlar beğeniyor
 Son yemeğiniz ne olsun isterdiniz?
 Avrupalı liderlerin mutfak savaşı
 Denizatları nefes almaya başladı
 Sofrada başka dalında başka güzel kiraz
 Aydınlıkta uyumak ister misiniz?
 Krallara parmak ısırttı
 İstanbul'a tepeden bakan teraslar
 İlk paparazzi Hilton'dan çıktı
 Yemek kültürü birikim ister
 20 milyara mantar yer misiniz?
 Yeşil renkli mısır püresi
 Mis gibi ekmek kokuyor
 Yaz mevsiminde çileğe doyulmaz
 Po Ovası'nda çok tatlı bir hayat
 Değerli şaraplar açık artırmada
 Ah bir peynirli börek olsa!
 Fransız peynirinin en Fransız markası
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Gölgede 38 derecede tatil
Antalya'da son birkaç yıldır...
Kafada kırılıyor ama acıtmıyor
Kafada kırılıyor ama acıtmıyor
Tasarımcı Tamer Kızılağaç, rol gereği kafalarına şişe, tabak, bardak,...
Enrico Macias ve İstanbul bir aşk hikayesiydi
Enrico Macias ve İstanbul bir aşk hikayesiydi
Seyirci Enrico Macias'ı Hisar'daki konserde öyle bir alkışladı, tüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.