|
|
|
|
|
|
|
|
Sakızlı muhallebili incir tatlısı
İncirleri bir su bardağı ılık sütte 10 dakika haşlayın. Saplarını koparmadan hemen yanından parmağınızla ufak birer delik açın ve incirlerin içine ikişer adet ceviz koyun. Un, nişasta ve şekeri karıştırın, yarım su bardağı süt ile açın, kalan süte yavaş yavaş ve karıştırarak katıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Damlasakızı ve yumurta sarısını muhallebiye ilave edip, robotta 5 dakika çırpın, servis kabına boşaltın. Üzerine hazırladığınız incirleri yerleştirin ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Kısa kenarlı ve kalın dipli bir tavaya yarım bardak şekeri koyup, ortasına suyu ilave edin. Çok kısık ateşte şeker kendi kendine eriyip, kahverengi oluncaya kadar tavayı arada bir hafifçe sallayarak karamel yapın. İncirli muhallebinin üzerine gezdirip, servis yapın.
(8 kişilik) * 16 adet incir * 1 su bardağı ılık süt * 100 gr. ceviz (ikiye ayrılmış) * 1 kg. süt * 2 çorba kaşığı nişasta * 2 çorba kaşığı un * 1 su bardağı şeker * 1 paket damlasakızı (dövülmüş) * 1 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış) * 1/2 su bardağı şeker * 5 çorba kaşığı su
|
|
|
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI | | Lezzet Güneşi / 07-07-2005 | Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin / 06-07-2005 | Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin / 05-07-2005 | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 04-07-2005 | Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin / 03-07-2005 | Lezzet Güneşi / 02-07-2005 | Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin / 01-07-2005 | Lezzet Güneşi / 30-06-2005 | Lezzet Güneşi / 29-06-2005 | Lezzet Güneşi / 28-06-2005 | |
|
|
|
|
|
|