Lezzet Güneşi
Ekmekli çıtır piliç Ekmek kırığı, cips ve maydanozu iyice karıştırın. Butları una bulayıp, fazlasını silkeleyin. Önce çırpılmış yumurtaya, ardından hazırladığınız maydanozlu harca batırın, elinizle iyice sıkıştırıp, harcın yapışmasını sağlayın. Yağlanmış fırın kabına dizin, üzerini örtüp, buzdolabında 30 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.
(4 kişilik) * 1 paket piliç but * 5 çorba kaşığı un * 2 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 kahve fincanı ekmek kırığı (kurutulmuş) * 1 küçük paket cips (ufalanmış) * 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
|