Kabaklı pilav
Kabakları yıkadıktan sonra kabuklarını 0.5 cm. kalınlığında soyun. Yağı kızdırın, kıyma ve soğanı katıp, 5 dakika soteleyin. Üzerine, hazırlanan kabak kabuklarını ekleyip, 5 dakika daha soteleyin. Sotelenen malzemeyi bir kaşık yardımıyla düzeltin ve tencerenin dibine yayın. Üzerine pilavlık hazırlanmış pirinci yayın. Yarım su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10 dakika demlendirin ve ters çevirip servis yapın.
(6 kişilik) * 4 adet kabak (iri ve kalın kabuklu) * 1 su bardağı pirinç (pilavlık pişirilmiş) * 1 orta boy soğan * 100 gr. kıyma * 1 çorba kaşığı tereyağı * Tuz
|