|
|
Ispanaklı lorlu toplar
Ispanakların sap ve yapraklarını ayrı ayıklayın. Yaprakları kaynar suda yumuşayıncaya kadar kaynatın, sıkarak fazla suyunu süzün ve güzelce doğrayın. Sonra lor, parmesan peyniri, yumurta ve muskatla karıştırın. Karışımı 12 parçaya ayırıp, parçalara top şekli verin ve unlayın. Derin bir tencerede su kaynatın. Topları yavaşça suya koyun. Ateşi bir miktar kısarak toplar su yüzüne çıkana kadar yaklaşık 2 dakika kaynatın. Delikli bir kevgirle topları sudan alıp, süzün. Domates püresini şeker ve mercanköşk ile birlikte 3-4 dakika ısıtın, servis kabına boşaltın. Domates sosunun üzerine ıspanaklı lorlu topları dizin. Lorlu topların üzerine kaşar peynirini serperek servis yapın.
(4 kişilik) * 1 kg. ıspanak * 250 gr. lor * 30 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş) * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1/2 çay kaşığı muskat * 1/2 çorba kaşığı un * Kaşar peyniri (rendelenmiş, üzerine serpmek için) Domates soslu malzemeleri: * 2 su bardağı domates püresi (konserve) * 2 tatlı kaşığı şeker * 1 tatlı kaşığı kurutulmuş mercanköşk yaprağı
|