Lezzet Güneşi
Baklalı sarma Soğan, yarma, bakla, kıyma, bir çorba kaşığı salça, çemen, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice karıştırıp, sarmanın içini hazırlayın. (Harç biraz suluca olur.) Yaprakları normal rulo veya bohça biçiminde sarın. (içindeki yarmalar şişeceği için biraz gevşek sarılmalı.) Tencerenin dibine kemikli eti yerleştirin. Sarmaları üzerine dizin. Kaynar suda, kalan salçayı eritip, sarmaların üzerine gezdirin. Orta ateşte 30 dakika pişirip, servis yapın.
(6 kişilik) * 3/4 su bardağı iç bakla (ıslatılmış, hafif haşlanmış) * 1 su bardağı kırık yarma (buğday, göce, ıslatılmış, haşlanmış) * 1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış) * 100 gr. kıyma * 2 çorba kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı çemen * 3 yemek kaşığı zeytinyağı * 1/2 kg. kemikli et * 1/2 kg. yaprak * 1 su bardağı su (kaynar) * Karabiber, kırmızıbiber, tuz
|