Yönetim ve denetimine el konulan en önemli şirket olan Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayii, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görüyor. Şirketin bugün işlem sırasının kapatılması bekleniyor. Borsa kayıtlarına göre şirketin yaklaşık 2 bin 500 küçük ortağı bulunuyor. Yüzde 41'i halka açık, yüzde 27.56'sı ise Şevket Demirel'in sahibi olduğu Göl Yatırım Holding'e ait olan şirket aynı zamanda 2 bin 400 yerel ortağa sahip. TMSF'nin tahsilat için izleyeceği yöntemler toplamı 5 bini bulan küçük ortakları doğrudan etkileyecek. 2004 yılı kârı 19.1 trilyon lira olan şirketin cirosu ise 126.9 trilyon TL. Piyasa değeri 121 milyon dolar olan Göltaş'ın ödenmiş sermayesi 7.2 trilyon lira.
BAYRAKTAR KAZIK ATTI Göltaş ve iştiraklerinin de yönetimine el konulmasına neden olan Egebank, İzmir Esnaf ve Ahali Bankası adıyla 1928'de kurulmuştu. Hüseyin Bayraktar'ın sahibi olduğu banka, 5 Mayıs 1998'de Murat Demirel'e satılmıştı. Bu satış Egebank'a el konulduğu 22 Aralık 1999 tarihinden sonra da sorgulanmaya devam etti. Demirel, "Devlet benim kazıklanmama göz yumdu" diye yakınmıştı. Maliye Bakanlığı Bankalar Yeminli Murakıpları, bankanın eski sahibi Bayraktar'ın da, bankanın içini boşalttığını belgelemişti. Murakıplar tarafından hazırlanan rapora göre; Bayraktar tarafından Yahya Murat Demirel'e satılırken 3.5 trilyon lira karlı gösterilen bankanın, gerçekte 100 milyon dolar zararda olduğu anlaşılmıştı.
KAÇTI YAKALANDI Bankaya el konulduktan sonra teşekkül oluşturarak Egebank'ın içini boşaltmak ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlarından 4 bin 735.5 yıl hapsi istenen Yahya Murat Demirel, 24 ay tutuklu kaldı. Tahliye edilen Demirel, hakkında yurtdışına çıkış yasağı olmasına rağmen eşiyle birlikte yılbaşı gecesi Bulgaristan'a giriş yapmaya çalışırken Burgaz kentinde yakalandı. Türkiye'ye iade edilen Demirel, mahkeme tarafından yeniden serbest bırakıldı.