Dünya Sağlık Örgütü'ne göre marketlerde satılan genetik ürünler sağlığa zararlı değil.
Dünya Sağlık Örgütü'nün, genetik yapısı değiştirilmiş gıdaların güvenliği konusunda yayımladığı araştırmanın sonuçlarına göre süpermarketlerde satılan gıdaların güvenli olduğu belirtildi. Ancak üç yılda hazırlanan rapora göre yeni ürünlerin özenli kontrollerden geçirilmesi gerekiyor. Dünyada ilk kez on yıl önce süpermarketlerin reyonlarında görülmeye başlayan genetik yapısı değiştirilmiş ürünler hakkında tartışmalar bitmedi. Bu ürünlere pek çok ülkede hâlâ şüpheyle bakılıyor. Akıllarda yer alan soruysa sağlık açısından tehlikeli olup olmadıkları.
TESTLERE DEVAM Piyasada olan gıdaların tümünün, risk değerlendirmesine alındığını ve güvenli olduklarını söyleyen Dünya Sağlık Örgütü gıda güvenliği direktörü Jurgen Schlundt, Bunun gelecekte üretilecek bu tür gıdalar için bir güvence olmadığını söyledi ve testlerde yeterli özenin gösterilmeye devam edilmesini istedi. Genleriyle oynanmış ürünler genel olarak GM yani Genetik Modifikasyonlu ürünler olarak adlandırılıyor. Bu besin maddeleri, başta ABD, Arjantin, Kanada ve Çin olmak üzere pek çok ülkede üretiliyor.