|
|
Çilekli çoko kek
Un, kakao, tozşeker, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın. Tereyağını ekleyip harmanlayın ve ince ekmek kırıntısı oluncaya kadar robottan geçirin. Ayrı bir yerde krema ve vanilyanın yarısını karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın, çikolata ve kremalı karışımı ilave edin çatalla iyice karıştırın tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış yüzeyde, 2.5 cm. kalınlığında açıp yağlı kağıt yayılmış bir fırın tepsisine alın, üzerini streçle örtün ve buzdolabında 20 dak. dinlendirin. Hamurdan 9 cm çapında 12 adet daire kesin, fırın tepsisine yağlı kağıt yayın ve 2 cm'lik aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 17-18 dak. pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz dairelerin üzerine hafifçe bastırın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Kalan krema, kalan tozşeker ve kalan vanilyayı krema koyulaşıncaya kadar mikserle yaklaşık 7-8 dak. çırpın. Düz bir zemine bir adet kek koyun, üzerine sırasıyla krema, çilek, kek, krema yerleştirin. Kalan malzemelerle de aynı işlemi yapın. Kremanın üzerini çileklerle süsleyerek servis yapın. (6 kişilik) * 3.5 su bardağı un (elenmiş) * 7 çorba kaşığı kakao * 1 çay bardağı toz şeker * 1.5 çorba kaşığı kabartma tozu * 1.5 çay kaşığı tuz * 9 çorba kaşığı tereyağı (küçük küp kesilmiş, oda sıcaklığında) * 3 su bardağı krema * 2 çorba kaşığı vanilya * 200 gr. çikolata (rendelenmiş) * 1 kg. çilek (dilimlenmiş, süslemek için ayrılmış)
|