|
|
Kayık pide
Yufkayı düz bir zemine yayın. Zeytinyağı ve sütü çırpıp, yufkanın üzerine gezdirin ve çorba kaşığının tersi ile yufkanın her tarafına sürün. İkinci yufkayı yağlı yufkanın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçakla 7x10 cm. uzunluğunda şeritler halinde kesin. Kısa kenarlarının uçlarını kayık şeklinde birleştirip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Beyaz peynir, maydanoz, taze soğan, yeşil sivribiber ve zeytini harmanlayıp, kayık yufkaların ortalarına paylaştırın. Yumurta sarısı ve yağı çırpın, fırça ile yufkaların kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yufkaların kenarları kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın. (25 adet) * 2 adet yufka * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 çorba kaşığı süt * 250 gr. beyaz peynir (ufalanmış) * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 3 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 3 adet yeşil sivribiber (ince halka doğranmış) * 20 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, iri doğranmış) * 1 adet yumurtanın sarısı * 1 çorba kaşığı zeytinyağı
|