| | Yeşil renkli mısır püresi Piedmonte sıradan bir bölge değil. Buradaki mevcut şıklıkla yaratıcılık, üst üste inşa olmuş geleneklerin ve biriktirilmiş bir görgünün eseri. Piemonte'deyiz. İtalya'nın batısı. Milano'nun altında Torino, Alba, Asti ve çevresinin oluşturduğu bölge. Burası Savoia Hanedanı'nın da evi gibi.devamı |
|
| | Mis gibi ekmek kokuyor Fırından yeni çıkmış, taptaze ekmek kokusu yediden yetmişe, herkesi baştan çıkarabilir. Üstelik Türkiye gibi tam bir ekmek cennetinde bu hiç de zor değil. Karnınız aç... Yeni fırından çıkmış sıcak sıcak ekmeği alıp evin yolunu tuttunuz. Ne yaparsınız? Sizi bilmem ama ben mutlaka mis gibi...devamı |
|
| | Yaz mevsiminde çileğe doyulmaz C vitamini deposu çilek, çağlar boyu hep bir lezzet tutkusu olmuş insanlar için... Son yıllarda kendi büyüyedursun aroması da o oranda azaldı. Yine de sofraların vazgeçilmezleri arasında. Bütün dünyada yemek dergisi çıkaranların yılda hiç değilse bir kez kapak fotoğrafı konusunda fazla...devamı |
|
| | Po Ovası'nda çok tatlı bir hayat Dünyanın her yerinde İtalyan Yarımadası'ndaki gibi bir yaşama özlem duyuluyor. Akdeniz hayalleri süslüyor. İstanbul'da üst üste gelen UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, sonra UIA Uluslararası Mimarlar Odası Kongresi, arkasından Formula 1 Türkiye etabı, şehri sürekli gündemde tutmak açısından...devamı |
|
| | Değerli şaraplar açık artırmada Geçtiğimiz yıl TMSF tarafından el konulan 4 bin şişe çok değerli ve nadir şarabı açık artırmaya çıkararak yaklaşık 2 trilyon TL'ye satılmasını sağlayan Antik A.Ş., şimdi de Türkiye'de ilk kez koleksiyonerlerin kendi kavlarından şaraplarını satışa sunabildikleri şarap müzayedesini...devamı |
|
| | Ah bir peynirli börek olsa! Ne yazık sofra başında yaşanan mutluluğu tatmamış olanlara... Bunun özlemini en çok evinden uzakta yaşayanlar bilir... Tıpkı Fikret Muallâ gibi.... İstanbul'umuzun son zenginliği, Fındıklı'daki modern sanat müzesi, "İstanbul Modern," 31 Temmuz tarihine kadar ünlü bir ressamımızın 241...devamı |
|
| | Patronun tezpiştisi unutulur mu? 1980'li yılların ortası. O günlerde Mutfak Dostları Derneği'ni kuruyoruz. Bu gecelerden birisine Süreyya Lokantası yeni hali ile S ve yöneticisi Leyla Akçağlılar ev sahipliği yapıyor. Leyla, Fransız Mutfağı'nı Türkiye'de en iyi bilen profesyonellerden. Ama biz tam...devamı |
|
| | Fransız peynirinin en Fransız markası Adını üretildiği Fransa'nın Camembert köyünden alan peynirin kalitesi, bir papazın ilgisiyle artmış. III. Napolyon da bu lezzetli peyniri tadınca hayran kalmış. Fransa'nın gastronomi dünyasına armağanları sadece ekmek, peynir ve şaraptan ibaret bile olsa, bu kadarı bana yeter de artardı.devamı |
|
| | 2004 mahsulü boyalı ve sulu şaraplar Dışarıdan görünen manzara çok iyi. Ama Türkiye'ye gelen turist sayısı yükselirken bıraktıkları para dramatik şekilde düşmekte Daha ucuza malolan beyaz şaraplara, boya katıp kırmızı şarap yapanlar mı istersiniz, yoksa su katıp sofra şaraplarını inceltenler mi?. Bazı sosyologlar ekonomik...devamı |
|