Karbondioksit tedavisi birazcık acıtıyor
Hatırlarsanız pazartesi günü zayıflama yöntemlerinin son trendi LPG'den bahsetmiştim. Bugün de sevgili 'Karbondioksit' arkadaşımızla sizi tanıştıracağım. Ancak önce bu konudaki engin deneyimlerimden bahsetmek istiyorum...
Güzellik uğruna yapılan her ne olursa olsun ilk sorum 'acı var mı acı' yaklaşımına yakındır. Biz kadınların ruhunda güzelleşmek ve süslenmek var. Bu yolda da her şey mubah üstelik... En basitinden ağda yapmak bile bir erkeği tüm gün ağlatabilecek kadar can yakan bir organizasyondur. Ama biz dayanırız. Dişlerimizi sıkarız. Ağda bacağımızdan her çekildiğinde kendimizi mini etekler içinde salınırken hayal ederiz. Mesela saç boyatmak çok sıkıcıdır. Hele saçlarınızın rengini açtırıyorsanız kafa deriniz yanar durur. Hatta yanlış uygulamalarda minik yaralar bile oluşabilir. Ama biz yine dişimizi sıkarız. Hatta hiç canımız yanmıyormuş gibi yapıp, bir de kuaförümüzle bitmek bilmeyen dedikodular dünyasına dalarız.
GERİLME MEYDANA GELİYOR Karbondioksit tedavisi adı verilen yöntem de, bu verdiğim örneklere çok yakın. Ancak biraz daha karışık. Çünkü bunun içinde 'iğne' var... (kaçııınnnnn) Ayy yazarken bile içim fena oldu. Hele yaptırmaya giderken hafiften sararmışım. Çünkü kliniğe girdiğimde doktor, "Sakin olun, isterseniz biraz dinlenin" demek zorunda kaldı. "Hayır siz bana önce iğneyi gösterir misiniz" diyebildim boğazımda kalan son nefes kalıntısını idareli kullanmaya çalışarak... Neyse ki iğneyi görünce çok rahatladım. İğnenin boyu ve kalınlığı kollarımızdaki tüylerden farklı değil. Yani bildik 'iğne yapma' iğneleri ile uzaktan yakından bir alakası yok. Karın bölgesinde gerçekten batırıldığını belli belirsiz hissettim. Gaz verilmeye başlayınca o bölgede yumurta büyüklüğünde bir alanda gerilme meydana geliyor. İğneyi çıkardığı anda da bu his ortadan kalkıyor. Ancak bende bel kısmı biraz acıdı. Fakat yarım saat süren işlem bittiğinde iğnelerin battığı bölgede morluk oluşmadı. Ayrıca kılcal da olsa herhangi bir kanama gerçekleşmedi. Fakat bazı insanlarda küçük morluklar oluşabiliyormuş. Bu teknik de göğüs altına uygulanabiliyor. Ayrıca kol bölgelerinizde sarkmalar var ise bu bölgelerde de faydalı olabiliyor.
OKSİJEN AÇIĞA ÇIKIYOR Peki bu Karbondioksit tedavisi nedir? İğne yoluyla cilt altına CO2 gazı verilmesi anlamına gelen bu yöntemin amacı, sorunlu bölgelerde kollajen ve elastin sentezini arttırarak yeniden elastikiyet kazandırmak şeklinde açıklanabilir. Nerelerde kullanılır (ve işe yarar)? * Kırışıklıklar * Sarkmalar * Elastikiyet kayıpları * Sellülit * Bölgesel yağ fazlalıkları Sistem nasıl çalışıyor? Karbondioksit tedavisi birbirini destekleyen yollarla çalışıyor. İlk ve basit olarak CO2, mekanik olarak yağ hücrelerini öldürüyor. İkincil olarak bölgedeki kılcal damarlarda açılma etkisi yapıyor. Daha geniş damarlar bölgede daha fazla ve daha güçlü kan akımı olması demek oluyor(muş). Bu da daha fazla oksijen anlamına gelir. CO2'in cildin PH'ındaki düşüşe neden olmakta PH düzeyi düştükçe, hemoglobin ile oksijen arasındaki ilişki zayıflayıp, oksijenin açığa çıkışını arttırıyor.
SONUÇ GÖZLE GÖRÜLÜYOR Yan etkileri nelerdir? * Kısa süreli hafif ve lokal hassasiyet * Birkaç saatlik bacaklarda ağırlık hissi * Deri altına birkaç saat süren çıtırtı hissi Kimlere CO2 tedavisi uygulanamaz? Hamilelerin dışında, Miyokard enfaktüsü geçirmiş olanlar, damar tıkanıklıkları ve renal yetmezliği olanlara CO2 tedavisi önerilmez. Yüksek tansiyonlulara ise dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır. Ne kadar süreli bir tedavi gereklidir? Başlangıçta probleminizin derecesine göre değişmek kaydı ile 15 seans yeterlidir. İdeal olarak gün aşırı yapılıyor. Haftada bir, iki seans olarak da uygulanması mümkün. Seans ücretleri 100-150 milyon arasında değişiyor. Bir doktorun uygulamasında yüksek fayda söz konusu. LPG ile birlikte yapıldığında küçük bir servete mal oluyor. Ancak özellikle bölgesel yağlanmalarda ciddi ve gözle görünür sonuçlar elde edilebiliyor. Hayat ne zor...
|