kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Ispanaklı piliç

Ispanakları iyice yıkayıp, sudan teker teker çıkarıp süzün. Bir tencereye 2 bardak su koyup, tuzu da ilave edin. Ispanakları doğramadan tencereye dizin. Ocağın üzerine koyup, orta ateşte 20 dakika haşlayın. Haşlanmış ıspanakları süzgece alıp, iyice süzün ve beklemede bırakın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları, piliç etini 15 dakika soteleyip, domatesi, biberi, tuzu da ilave edip 5 dakika hepsini bir arada pişirin. Ispanakları tepsiye dizip, bu karışımı ıspanakların üzerine pay edin. Kalan suyunu da pay ettikten sonra, 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, porsiyon olarak servis yapın.

*2 adet piliç göğsü (kemiksiz, kuş gözü doğranmış)
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 4 adet soyulmuş domates
* 4 adet sivri biber
* 2 bağ ıspanak
* 6 yemek kaşığı sıvıyağ
* Tuz

Patlıcanlı bohça

2adet patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra incecik kıyın. Karabiberi, tuzu, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini ve 2 dilim ince kıyılmış pastırmayı koyup karıştırın. 4 adet milföy hamurunun ortasına 1 çorba kaşığı hazırladığınız içten koyun. Bohça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu, dilerseniz susam ile süsleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.

*2 adet patlıcan
* Karabiber, tuz
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 dilim ince kıyılmış pastırma
* 4 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurta sarısı
* Çörek otu

Sebzeli köfte

Soğanı iri iri doğrayın. Kıyma, ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp, yoğurun. Hazırladığınız köfte hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Una bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Servis tabağına alın. Sebzeleri ufakça doğrayın. Tereyağında soteleyin. Salçayı 1 su bardağı suyla karıştırıp, sebzelere ilave edin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, servis yapın.

*250 gram kıyma
* 1 adet soğan
* 1 dilim ekmek
* 1 su bardağı un
* 20 adet taze fasulye
* 2 adet patates
* 1 adet kabak
* 1 adet havuç
* 1 çay bardağı bezelye
* 1 çay kaşığı salça
* 1 su bardağı su
* Tuz, karabiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 31-05-2005
 Sebzeli pilav   / 30-05-2005
 Soslu madalyon   / 29-05-2005
 Zencefilli balık   / 28-05-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 27-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 26-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 25-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 24-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-05-2005
 Vişneli cheesecake Vişneli cheesecake   / 22-05-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Bas bas kontörü Tarkan'a
"Ay Tarkan'ın bu reklamı da çok...
HAKAN & UTKU
İzah enstitüsü
İnsanlar Neden Kahve İçince Uyuyamaz?...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ispanaklı piliç

Ispanakları...
Kollarınızı hareket ettirerek kalp krizi riskini azaltabilirsiniz
Kollarınızı hareket ettirerek kalp krizi riskini azaltabilirsiniz
Günde en az yarım saat spor yapılmalı. Bu, merdiven çıkma, yürüme...
Bakımlı ve aktif olun yaşamla bağlarınızı sıkı tutun
Bakımlı ve aktif olun yaşamla bağlarınızı sıkı tutun
Kanser söz konusu olduğunda güzellikten bahsetmeyi çok anlamsız...
Biri erkek biri dişi...
Biri erkek biri dişi...
Ender Mermerci'yi çifte torun heyecanı sardı. New York'ta...
Kurtlarını döktüler!
Kurtlarını döktüler!
Latin müziği ritimleriyle Hip-Hop, Rap ve Disco tarzlarını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.