Lezzet Güneşi
Ispanaklı piliç
Ispanakları iyice yıkayıp, sudan teker teker çıkarıp süzün. Bir tencereye 2 bardak su koyup, tuzu da ilave edin. Ispanakları doğramadan tencereye dizin. Ocağın üzerine koyup, orta ateşte 20 dakika haşlayın. Haşlanmış ıspanakları süzgece alıp, iyice süzün ve beklemede bırakın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları, piliç etini 15 dakika soteleyip, domatesi, biberi, tuzu da ilave edip 5 dakika hepsini bir arada pişirin. Ispanakları tepsiye dizip, bu karışımı ıspanakların üzerine pay edin. Kalan suyunu da pay ettikten sonra, 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, porsiyon olarak servis yapın.
*2 adet piliç göğsü (kemiksiz, kuş gözü doğranmış) * 2 adet orta boy kuru soğan * 2 diş sarımsak * 4 adet soyulmuş domates * 4 adet sivri biber * 2 bağ ıspanak * 6 yemek kaşığı sıvıyağ * Tuz
Patlıcanlı bohça
2adet patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra incecik kıyın. Karabiberi, tuzu, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini ve 2 dilim ince kıyılmış pastırmayı koyup karıştırın. 4 adet milföy hamurunun ortasına 1 çorba kaşığı hazırladığınız içten koyun. Bohça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu, dilerseniz susam ile süsleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
*2 adet patlıcan * Karabiber, tuz * 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri * 2 dilim ince kıyılmış pastırma * 4 adet milföy hamuru * 1 adet yumurta sarısı * Çörek otu
Sebzeli köfte
Soğanı iri iri doğrayın. Kıyma, ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp, yoğurun. Hazırladığınız köfte hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Una bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Servis tabağına alın. Sebzeleri ufakça doğrayın. Tereyağında soteleyin. Salçayı 1 su bardağı suyla karıştırıp, sebzelere ilave edin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, servis yapın.
*250 gram kıyma * 1 adet soğan * 1 dilim ekmek * 1 su bardağı un * 20 adet taze fasulye * 2 adet patates * 1 adet kabak * 1 adet havuç * 1 çay bardağı bezelye * 1 çay kaşığı salça * 1 su bardağı su * Tuz, karabiber
|