Isırganlı gözleme
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Soğanı küp küp doğrayıp, sıvıyağda pembeleştirin. Isırganın sadece yapraklarını ve ince dallarını alıp yıkayın. Suyu iyice süzüp, küp doğranmış soğana ilave edin. Arada bir karıştırarak ısırganın yumuşamasını sağlayın. Isırgan pörsüdüğünde tuz, karabiber ve patates rendesini ekleyip, karıştırın. Ateşten alın. Ezilmiş peynir ve yumurtayı da ekleyip karıştırın. Yufkaların orta kısmına bu malzemeyi ayrı ayrı yayın. Her yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatın. Kare şekli alan yufkaları çok az yağlanmış teflon tavada veya sac üzerinde arkalı önlü pişirin. Dörde keserek, soğutmadan servis yapın. (6 kişilik) * 3 adet haşlanmış patates * 1 adet soğan * Yarım çay bardağı sıvıyağ * 250 gram ısırgan otu * 3 adet yufka * 50 gram beyaz peynir ve çökelek * 1 adet yumurta * Tuz, karabiber
|