Akdeniz Mutfağından Zeytinyağlılar
Sebze buketi (6 kişilik) 1 orta boy soğan * 1 havuç * 10 tane yeşil fasulye * 2 orta boy patates * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 su bardağı mısır * 1/2 demet dereotu * 1 su bardağı su * Tuz Önce malzemeleri hazırlayın. Havucu ve patatesleri iri küp şeklinde doğrayın. Fasulyeleri yıkayıp, ayıkladıktan sonra dikine kesin. Soğanı dörde bölün. Dereotunu çok ince kıyın. Zeytinyağında soğanı ve havucu yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulye ve patatesi ilave edin ve karıştırarak 5 dakika hızlı ateşte pişirin. Mısırı ve 1 bardak suyu katıp, ağır ateşte tencerenin kapağını kapamadan 5 dakika pişirin. Üzerine dereotu serperek sıcak veya soğuk servis yapın.
Lahana bozkırı (6 kişilik) * 1 adet ufak lahana 1 su bardağı mayonez * 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz * 3 su bardağı yoğurt * 3 diş sarımsak * 1/2 çay bardağı zeytinyağı * Tuz, karabiber * Pul kırmızıbiber Lahanayı incecik kıyın. Haşlayın ve süzgeçten geçirin. Derin bir kaba alın. Ceviz, mayonez ve tuzu ekleyin. Karıştırıp, servis tabağına alın. Sarımsakları dövün ve yoğurtla karıştırın. Yoğurdu servis tabağındaki lahananın üzerine dökün. Zeytinyağını tavada ısıtıp, içine pulbiberi atın. Lahananın üzerine gezdirerek servis yapın.
|