Lezzet Güneşi
Mercanköşklü piyaz oturtma Fasulyeleri yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika kaynar suda pişirip süzün ve oda sıcaklığında soğutun. 1-1/2 su bardağı fasulyeyi, 1 adet limonun suyu, sarımsak, yoğurt ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile pürüzsüzleşinceye kadar robottan geçirin. Tuz ekleyin. Ayırdığınız fasulyeleri, 1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu rendesi, zeytin, kapari, mercanköşk, kalan zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. Fasulye püresini bir servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız fasulyeli karışımı koyun. Oda sıcaklığında servis yapın. * 430 gram kuru fasulye (1 gece önceden ıslatılmış) * 3 adet limonun suyu (2 çorba kaşığı ayrılmış) * 3 diş sarmısak (ince doğranmış) * 2/3 su bardağı yoğurt (süzülmüş) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet limon (suyu alınmış, kabuğu rendelenmiş) * 150 gram siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) * 1/4 su bardağı kapari (süzülmüş, durulanmış) * 1 tatlı kaşığı mercanköşk yaprağı (doğranmış)
|