Çin usulü sebze sotesi
200 kalori / porsiyon Yağı bir tavada kızdırın. Zencefili, ince kıyılmış soğanları ve sarmısağı ilave ederek 1 dakika harlı ateşte kızartın. İçine haşlanmış bezelyeleri ve boyuna doğranmış lahanayı da ekleyip, 30 saniye daha kızartın. Maydanoz, soya sosunu da içine kattıktan sonra 1-2 dakika köpürmeye bırakın. Tuz ve karabiberi ekleyip, servis yapın.
(4 kişilik) * 12 adet taze soğan * 5 çorba kaşığı bezelye * 1/4 baş lahana * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 2 çorba kaşığı soya sosu * 1 çay kaşığı toz zencefil * 1 çorba kaşığı maydanoz * 2 çorba kaşığı şeri * 2 diş sarmısak * Tuz, karabiber
|