Lezzet Güneşi
Biberli havuç salatası 185 kalori/ porsiyon Öncelikle 4 adet havucu rendeleyin. 1 çay bardağı sıvıyağı kızdırın. 1 çorba kaşığı salçayı yağda bir-iki çevirip, rendelenmiş havucu içine atın. 2 adet biberi küçük küçük doğrayın. Doğramış olduğunuz biberleri de yağa alıp kavurun. Tencereyi ocaktan alın. Sarmısakları iyice dövdükten sonra yoğurtla karıştırın. Ve salataya ilave edip, karıştırın. Soğuyunca servis yapın. Not: İsteğe göre, kırmızıbiber ya da karabiber serperek görüntüyü ve tadı zenginleştirebilirsiniz.
(4 kişilik) * 4 adet havuç * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 çorba kaşığı biber salçası * 2 adet biber * 2 adet sarmısak * 2 su bardağı yoğurt
|