|
|
Kızgın kumlardan serin sulara atlamak
Resimdekiler Bonbon Şekerli Zencefilli Kurabiye. Önce zencefil tadını sonra bonbon şekerini alıyorsunuz. Nefis kokuyor. Ama benim favorim Kahveli Buseler. Kurabiyeyi yiyemiyorsunuz çünkü ağzınızda dağılıyor zaten. Önce kahve tadı. Sonra çikolatayı hissediyorsunuz. Hani "Kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi" diye düşünürken bitiveriyor. Siz de bir ikincisini yiyorsunuz. Ayrıca Ballı Tarçınlı Cheese Cake de var. Düşünsenize, bal, tarçın, peynir karışımı... Tek kelimeyle nefis. Bütün bunların tarifleri Özge'de. Özge bir gün çalıştığı bankada etrafına bakınmış ve demiş ki "Ben burada mutlu değilim. İşi bırakıyorum." Bırakış o bırakış. O günden beri birbirinden güzel pastalar, kekler, börekler, kurabiyeler yapıyor Özge Oktay. Önce evinden yürüttüğü pasta işini şimdilerde daha profesyonelce yürütüyor. Hatta meraklısına ders bile veriyor. Minik bir oğlu, güzel bir köpeği, hoş da bir kocası var. "Evliliğinin sırrı bu kurabiyelerde olmasın" diye takılıyorum, gamzeleri çıkıveriyor yanaklarında. Ankara'daki keşiflerimden bir tanesi Pastart. Başkentlilerin kaçırmaması gereken lezzetlerden. Tel: (0 312)436 66 70 (www.past-art.com) Mutlaka Kahveli Buseler, unutmayın.
|