kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazanova günde 40 istiridye yiyordu
Kazanova günde 40 istiridye yiyordu


Yaşlanmayı geciktirmek için doğru beslenme, gülme ve uyku şart. Kazanova da gücünü testosteronu artıran istiridyeye borçluydu.

Hormonlar yaşamımızı yönetirler. Yalnızca ruhsal durumumuz değil, organlarımızın yaşlanma olayı da vücudumuzda hangi hormonun, hangi konsantrasyonlarda bulunduğuna bağlıdır. Yaşlanmayla birlikte vücudun yaptığı hormonlar azalır. Ancak hormon yapımının yeterli miktarlarda olması için yapabileceklerimiz vardır. Önce dengeli hormon sistemi için gerekli olan temel maddeleri besinlerimizle almalıyız. Neşemizin yerinde, vücudumuzun dinç, sağlığımızın iyi olması ve aktif bir yaşam için hormon dengemizin iyi olması gerekir. Bu da hangi besini ne miktarda ve hangi öğünde aldığımıza bağlıdır. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra çok gülmek, yaşamdan zevk almak, sevgiyi yaşamak, yeterli uyku ve her türlü bedensel aktivite hormon yapımını artırıcı doğal uyaranlardır. Östrojen hormonu azlığı kadınlarda yaş dönümüne bağlı olabilir. Sıcak basmaları, terlemeler, uyku bozuklukları, depresyon, kuru ve kırışık cilt, saç dökülmesi tipik belirtilerdir. Erkeklerde de yaş dönümü vardır. Testosteronda azalma olur, bu durum andropoz deyimiyle tanımlanır. Kadınların yaş dönümü sıkıntıları bitkisel östrojenlerle azaltılabilir, kırışıklıklar ve meme kanseri riski önlenir. Örneğin, soya ürünleri, adaçayı, kırmızı yonca, şerbetçi otu, arı sütü ve benzerleri doğal östrojen içerirler. Çok soya tüketen Japonlar daha uzun ömürlüdür ve kadınlarda menopoz sıkıntıları olmaz.

TESTOSTERONU ARTIRIN
Erkeklerde de konsantrasyon azlığı, halsizlik, uykusuzluk, moral bozukluğu, kuru cilt, sık sık hastalanma, yıllarla birlikte testosteron hormonundaki azalmaya bağlı olabilir. Tüm bu belirtiler gerekli önlemlerin alınması için son uyarılardır. Sigara bırakılmalıdır. Çünkü sigara sadece akciğer kanseri riskini artırmaz, ağız, yutak, böbrek ve mesane kanserleri riskini de artırır. Sigara kadınlarda ayrıca meme ve rahim kanseri riskini de artırmaktadır. Testosteron hormonunu artırmak için yulaf ve ginsengi beslenme planınıza almalısınız. Kilo vermek de kanda testosteron düzeyini artırır. Stres, alkol, nikotin, testosteron düşmanıdır. Ölçülü spor testosteron miktarını artırır. Çinko da testosteron yapımında pozitif etki gösterir. İstiridye, ıstakoz, karides, soya fasulyesi, buğday kepeği ve kabak çekirdeği çinkodan zengin besinlerdir. Ünlü Kazanova'nın günde 40 istiridye yediği ve böylece seksüel performansını koruduğu söylenir. Progesteron hormonu Meksika'da yetişen yam (wild yam) bitkisinin kökünde bulunmaktadır. Ayrıca bu bitki böbrek üstü bezlerinde DHEA yapımını da uyarır. Melatonin hormonu vücudun yaptığı en güçlü antioksidanlardandır ve vücudun yaptığı özel uyku tabletidir. Uykuda bütün vücut hücreleri kendilerini onarır, bağışıklık sistemi dinlenir. St. John's Wort bitkisinin çayı ya da tableti akşam alınırsa melatonin hormonu yapımı uyarılır. Soya fasulyesi, yer fıstığı, badem, ton balığı da melatonin için pozitif etkilidir. Büyüme hormonu gençleştirici, etkili en güçlü hormondur. Artırmak için en iyi olanak harekettir. Ayrıca akşam saat 17'den sonra kalorili yememek ya da haftada iki kez akşam yemeği yememek büyüme hormonu yapımını artıran etkin yöntemlerdir. Arginin, ornitin ve aminoasitleri büyüme hormonu yapımını uyarır. Akşam saat 17 sularında yenen argininden zengin bir akşam yemeği de (balık, yağsız et, fındık, ayçiçeği çekirdeği) büyüme hormonu yapımını tetikleyicidir. Serotonin hormonu sıkıntı, üzüntü ve öfkeyle azalır ve meydan stres hormonu kortizol'e kalır. Kortizol yıkıcıdır. Bu nedenle özellikle stresli günler vücudun yeterli serotonin yapması için özen göstermelidir. Bunun için vücudun triptofan aminoasidine gereksinimi var. Süt, yulaf, fındık, fıstık, bezelye, hurma, muz, soya fasulyesi, ton balığı, uskumru, somon triptofan bakımından zengindir. Doğal karbonhidratların yukarıdaki besinlerle bir arada tüketilmesi triptofanın serotonine dönüşümünü kolaylaştırır.
DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 Dünyada lazer ameliyatında kör olan bir kişi bile yok
 Kolesterol ve şekeri ihmal etmeyin
 Budist Türkler'in tuzlu çayı
 Bu salondan çok zinde çıkacaksınız
 50'sinden sonra kuğu oldular
 Kuru ciltlere ballı, yağlı ciltlere naneli
 Güzel hayaller beyni rahatlatır
 40'ından sonra gebelik çok zor
 Deterjan kısırlık yapabiliyor
 Şeker bir salgın gibi yayılıyor
 Şeker hastalığına ilişkin doğru bilinen yanlışlar
 Tiroid vücudun orkestra şefi
 İhmal edilirse kansere yol açar
 Kirli siyasette fazilet mücadelesi
 Erken yaşlanmanın önüne vitaminle geçin
 Akciğer kanserinde yeni umut
 Menopozdan sonra annelik
 Bir tablet al, gençleş ve güzelleş
 Savunma askerleri görevde
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
Irak'ın Özal'ı olmak isteyen adam
Irak'ın Özal'ı olmak isteyen adam
Kim derdi ki hayatı boyunca Zagros dağlarında Irak'a meydan okuyan...
Etiler'deki eğlenceye tahammül edemiyorum
Etiler'deki eğlenceye tahammül edemiyorum
Eğlence gecelerinin en gözde ismi Hande Yener gece kulübü...
Erkeklerin en 'büyük' korkusu
Penis boyundan memnun olmayan milyonlarca erkek çareyi...
Dünya starı oldu ama hala amatör ruhlu
İstanbul Film Festivali'nin ünlü konuğu Harvey Keitel çağın en iyi...
Komşu usulü yaprak sarma
Türkler ve Rumlar birlikte yaşamaya başladığı gün mutfağını Türkler'den, yaşama...
Önce deniz sonra midyeler kirlendi
Marmara Denizi'nin herhangi bir kıyısından elimizi uzatıp midye çıkardığımız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.