Ne yenir, ne yenmez?
* PROTEİN: Yağı alınmış et, derisi çıkartılmış tavuk serbest. Yağlı etler, domuz pastırması, sosis ve süt ise kesinlikle yasak.
* BALIK: Somon, alabalık, sardunya, keten tohumu ve ceviz bol bol tüketilmeli. Kızarmış balık ise ağıza sürülmemeli.
* SEBZE- MEYVE: Bol bol sebze ve sadece düşük şeker içeren meyveler öneriliyor. Muz, mısır, bezelye, domates ve patates gibi yüksek şeker içeren gıdalar yasaklanıyor.
* KURU GIDA: Ceviz, mercimek ve fasulye öneriliyor. Şekerle kavrulmuş ceviz, fındık ve badem yasak. Bezelye ise ölçülü kullanılıyor. Cipsler, krakerler ile işlenmiş yiyecekler kara listede!
* ALKOL: 150 mililitre şarap içmeye izin var. Kadınlara haftada 2, erkeklere ise 4 ölçüden fazlası tavsiye edilmiyor.
|