Piliçli kumpir
Patatesleri fırçalayarak yıkayın. Üzerine çatal batırarak delin, yağ sürün ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Patatesleri uzunlamasına ortadan ikiye kesin, tatlı kaşığı yardımıyla, kenarları yarım cm. kalınlığında kalacak şekilde içlerini çıkarın. Patates içlerini çatalla izin, et, erişte söğüş ve krem peyniri katıp, iyice harmanlayın ve patateslerin içlerine paylaştırın. Üzerlerine karabiber serpin, arzu ederseniz taze soğanın yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın.
232 kalori porsiyon (4 kişilik) * 232 kalori porsiyon * 4 adet büyük boy patates * 1 adet piliç göğüs light (haşlanmış, küçük doğranmış) * 1/2 kase piliç erişte söğüş * 250 gr. lor * Karabiber (arzu edilen miktarda)
|