Lezzet güneşi
Soğan çorbası Soğan ve etleri kaynar suda 25-30 dakika pişirip, süzün. Etleri, soğanları ve suyunu ayırın. Soğanları püre oluncaya kadar robottan geçirin. Mısır nişastasına, ayırdığınız sudan 5 çorba kaşığı suyu yavaş yavaş ve karıştırarak katın. Kalan suyu derin bir tencereye koyun, püre haline getirdiğiniz soğanları, etleri, nişastalı su ve tuzu katın. Hızlı ateşte karıştırarak kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısıp 2-3 dakika daha pişirin. Karabiber ve dereotu serpip servis yapın.
59 kalori/porsiyon (8 kişilik) * 500 gr. soğan (4'e bölünmüş) * 200 gr. piliç kuşbaşı * 2 lt. su (kaynar) * 1 çorba kaşığı mısır nişastası * 1 çay kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı dereotu (ince kıyılmış) * Tuz * 1 adet havuç
|