|
![](/gnysabah/i/1_pix_gri.gif) |
|
![](/gnysabah/i/1_pix_trans.gif) |
Soyalı beşamel soslu tavuk
Terbiye için, soya sosu, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kekiği bir kapta karıştırın. İçine kemiklerinden ayrılan ve ikiye bölünen tavuk göğüslerini atın. Yarım saat kadar içinde bekletin. Beşamel sos için, bir kapta unu, margarin ile pembeleştirin. Soğuk olarak sütün hepsini ilave edin. Çırpma teliyle iyice çırpın. Su, tuz ve karabiber ekleyin. Terbiyeden çıkartılan tavukları fırın tepsisine dizip, fırına verin. Fazla kızartmadan çıkarın. Üzerine beşamel sos döküp, tavukların üzerine rende veya dilim kaşar koyun. Üzerlerine kırmızı toz biber serpin. Kaşarlar eriyinceye kadar tekrar fırınlayın. MALZEMELER * 3-4 adet tavuk göğsü * Yarım çay bardağı soya sosu * Yarım çay bardağı sıvıyağ * Karabiber * Tuz * Kekik * Yarım litre süt * 3 çay kaşığı un * Yarım paket margarin * 1 su bardağı su * Kaşar * Kırmızı pulbiber
|
|
|
|
|
![](/gnysabah/i/1_pix_trans.gif) |
|
![](/gnysabah/i/1_pix_gri.gif) |
|